Teolliset käyttökohteet

Suurin osa maaleistamme on kaksikomponenttisia polyuretaanimaaleja. Maalimme soveltuvat erityisesti kohteisiin, joihin kohdistuu voimakasta mekaanista tai ilmastollista rasitusta tai niiltä vaaditaan muita erikoisominaisuuksia kuten kemiallista kestävyyttä.

Tuotteidemme lähtökohtana on ollut Petri Porraksen yli 40 vuoden maalialan kokemus, minkä pohjalta PoraColors on edelleen kehittänyt maaleja ja laajentanut entisestään tarjolla olevaa tuotepalettia. Maalejamme käytetään laajasti eri toimialoilla ja ne tarjoavat erinomaisen suojan vaativissa ilmasto- ja käyttöolosuhteissa. Samalla ne takaavat korkealuokkaisen lopputuloksen kaikille pohjamateriaaleille. Maalimme kiinnittyvät hyvin varsin moniin materiaaleihin kuten alumiiniin, teräkseen, rautaan, kovamuoviin, lasikuituun ja sähkösinkittyihin tuotteisiin.

Eri teollisuudenalat toimivat erilaisissa ympäristöissä ja vaativat ominaisuuksiltaan erilaisia maaliratkaisuja.

Teollisuusmaalit

Teollisiin kohteisiin tarjoamme sekä perinteiseen pohja- ja pintamaalaukseen perustuvia maalijärjestelmiä että työskentelyaikaa säästäviä yksikerrosmaaleja. Maalijärjestelmän valinta kuhunkin kohteeseen riippuu siitä, minkälaisia vaatimuksia maalattavalle pinnalle asetetaan. Tällaisia vaatimuksia ovat mm. näyttävä ulkonäkö sekä kestävyys UV-säteilyä, mekaanista ja kemiallista rasitusta sekä korroosiota vastaan. On myös huomioitava muut tekijät kuten maalauspaikan olosuhteet (sisällä vai ulkona), ja maalattava kohde (uusi kone tai laite vs. vanhan koneen huoltomaalaus). Maali itsessään on vain osa laajempaa palapeliä.

Tuotteemme soveltuvat käytettäväksi siellä, missä maalattava kohdekin sijaitsee. Maalijärjestelmämme koostuu nopeasti kuivuvista teollisuusmaaleista, joita voidaan maalata märkää märälle periaatteella ja jotka takaavat nopean maalausprosessin ilman ylimääräistä lisälämmitystä.

Sekä liuottimemme että koventajamme toimivat yhdessä kaikkien maaliemme kanssa. Tämä helpottaa ja yksinkertaistaa maalausta ja vähentää virheiden mahdollisuutta. Lisäksi maaliemme laaja toimintaikkuna eri olosuhteissa (pakkasesta +60 asteeseen ja RH 20%:sta – 90%:iin) mahdollistavat maalaamisen myös ulkona eri vuodenaikoina – jopa pohjoisen äärimmäisissä sääolosuhteissa.

Sävytysjärjestelmämme koostuu RAL Classic-, RAL Design ja NCS-väreistä sekä omista PP -sävyistämme. Jos värisi ei löydy edellä mainituista järjestelmistä, etsimme sinulle spektrofotometrimme avulla tarvitsemasi sävyn.

Parasta ja tehokkainta maalijärjestelmää valittaessa tulee huomioida käytettävissä oleva aika, kokonaiskustannukset ja lopputulokselta haluttu laatu. Autamme mielellämme sinua optimaalisen maalijärjestelmän valinnassa.

Lue lisää teollisuusmaaleistamme

Automaalit

PoraColorsin automaalivalikoima sisältää pohjamaaleja, hiontafillereitä ja pintamaaleja sekä kirkaslakkoja. Tarjoamme laajan valikoiman standardivärisävyjä, mutta tarvittaessa luomme myös erikoisvärejä värimallien pohjilta.

Maalimme soveltuvat erittäin hyvin huoltomaalaukseen: ne ovat helppolevitteisiä, tarttuvat lujasti erilaisille materiaaleille ja takaavat pitkäkestoisen sääsuojan.

 

Lue lisää automaaleistamme

Laiva- ja venemaalit

Laivamaalit vaativat erityistä kestävyyttä. Ankarat olosuhteet, kuten lämpötilavaihtelut, voimakas UV-säteily, jää ja suolainen merivesi asettavat maaleille korkeat laatuvaatimukset. Laivamaalimme on kehitetty juuri näihin, kaikkein haastavimpiin merellisiin olosuhteisiin.

Laivamaalimme kuivuvat myös matalissa lämpötiloissa, joten telakoilla tapahtuvat huoltomaalaukset eivät ole talvellakaan ongelma. Korkean kuiva-ainepitoisuutensa (>70%) ansiosta maalimme ovat myös ekologisesti ympäristöystävällinen ratkaisu.

Laivamaaleja on saatavilla RAL- ja NCS-väreissä; pyynnöstä tuotamme asiakkaillemme myös yksilöityjä värisävyjä. Kiiltoasteet ovat matta, puolikiiltävä ja kiiltävä.

Purje- ja huviveneisiin suosittelemme käytettäväksi kaksikomponenttista PORADUR-venemaalia. Maalilla on erinomainen tartunta ja se muodostaa pysyvästi elastisen pinnan. Venemaalimme kuivuu matalissakin lämpötilassa ja näin ollen mahdollistaa merkittävästi pidemmän ulkomaalauskauden.

Maalin korkea kuiva-ainepitoisuus vähentää ympäristökuormitusta ja se on erittäin käyttäjäystävällinen. Maali soveltuu mm. gelcoat-, alumiini-, teräs- ja lasikuitupinnoille ja sitä voidaan käyttää niin vedenpinnan ylä- kuin alapuolisissa maalauksissa.

Tarjoamme venemaalejamme mattana, puolikiiltävänä ja kiiltävänä RAL- ja CPS-väreissä. Pyynnöstä tuotamme myös asiakaskohtaisesti räätälöityjä värisävyjä.

Jos haluat pitää veneesi puupinnan näyttävänä, mutta samalla saada siihen hyvän suojan, suosittelemme käytettäväksi PORADUR -lakkoja. Lakoillemme ominaista on korkea kuiva-ainepitoisuus ja niiden erinomainen suojaavuus: ne eivät vuosienkaan saatossa kellastu, vaan säilyttävät elastisuutensa ja tarjoavat hyvän suojan kemikaaleja vastaan. Kirkaslakkaamme voidaan käyttää myös vesirajan alapuolella ympäristöystävällisenä vaihtoehtona antifouling-maaleille: Lakattu, sileä ja tiivis pinta helpottaa veneen pohjan puhdistusta ja vähentää orgaanisten aineiden kiinnittymistä veneen pohjaan.

Lue lisää laiva- ja venemaaleistamme

Rakennusmaalit

Rakennusmaalejamme voi soveltaa moniin eri käyttötarkoituksiin, mutta pääasiassa niitä käytetään kattojen (peltikatot & tiili- ja mineriittikatot), kaakeleiden ja lattioiden maalaamiseen.

Kattomaalit

Kattomaalit kuuluvat suosituimpiin tuotteisiimme. Ne ovat kestäviä ja lujia sekä helppo- ja nopeakäyttöisiä. Kattomaaliemme suosiota on lisännyt niiden lyhyt kuivumisaika sekä pitkä maalauskausi. Asukkaille puolestaan pitkäikäinen ja kestävä pinnoiteratkaisu takaa huolettoman asumisen vuosikymmeniksi eteenpäin. Kattomaalimme sopivat eri tyyppisille pelti-, tiili- ja mineriittikatoille. Oli kyseessä uusi tai vanha katto, PoraColorsilta löytyy sen pinnoittamiseen ratkaisu. Koska kattomaaliportfoliomme soveltuvuus erilaisiin kohteisiin on laaja ja meiltä löytyy myös erikoissovelluksia, pyydämme sinua ottamaan meihin yhteyttä, jotta voimme keskustella erityistarpeistasi yksityiskohtaisemmin.

Lue lisää kattomaaleistamme

Lattiamaalit

Lattiamaalimme tarjoavat pitkäaikaisen suojan, helpottavat oleellisesti puhdistamista ja uudistavat huomattavasti betonilattian tai seinäpinnan visuaalista ilmettä. Niitä voi käyttää niin uusilla kuin vanhoilla jo maalatuilla pinnoilla. Lattiamaaleillamme on vahva tartunta ja ne ovat kemiallisesti ja mekaanisesti kestäviä. Tyypillisiä maaleillamme maalattuja kohteita ovat tuotantotilojen, parkkihallien, varastojen ja konesuojien lattiat. Maalimme kuivuvat hyvin myös kylmissä olosuhteissa ja sen vuoksi niitä onkin käytetty myös kylmätilojen pinnoituksissa, joissa jatkuva tuotanto estää lämpötilan hetkittäisenkin nostamisen.

Lue lisää lattiamaaleistamme

Kaakelimaalit

Kaakelimaalit ovat viimeisin lisäys tuotevalikoimaamme ja ne tarjoavat loistavan tavan säästää remonttikustannuksissa. Sen sijaan, että poistettaisiin vanhat, väärän väriset kaakelit, jotka muutoin ovat moitteettomassa kunnossa, ne voidaan maalata uudelleen nykyaikaisilla väreillä. Kaakelimaaleillamme kylpyhuone, wc, keittiö tai sauna saadaan modernisoitua hinnalla, joka on vain pieni osa kaakeliremontin hinnasta. Lisäksi väri voidaan myös jatkossa helposti muuttaa, jos tarpeet muuttuvat. Kaakelimaalejamme on käytetty onnistuneesti useissa hotelliremonteissa, joissa budjetti on haluttu pitää kohtuullisena.

Lue lisää kaakelimaaleistamme