Tjänster

Vi sysslar inte endast med tillverkning och försäljning av färg. Vi tillhandahåller även lösningar och därmed har vi utvecklat en del värdebringande tjänster. Tjänster som:

Forskning och utveckling

PoraColors lägger stor vikt vid forskning och utveckling. Vi har framgångsrikt utvecklat skräddarsydda färger för våra kunder som inte kunnat hitta en befintlig lösning på marknaden. Vi samarbetar med universitet, forskningsinstitut, råvaruleverantörer samt leverantörer av målningsutrustning och därför kan vi tillhandahålla våra kunder en mycket omfattande professionell support, vare sig det handlar om mindre modifikationer av en färgegenskap, en helt ny färg, tillhandahållande av ett spraybås eller ett helautomatiserat målningssystem. Vår tekniska support hjälper er givetvis vid möjliga problem ni ställs inför.

Utbildning

PoraColors tillhandahåller en grundutbildning i användningen av våra färger, deras egenskaper, rekommenderade applikationsmetoder, möjligheter och begränsningar. Vanligtvis utbildar vi målare, förmän och försäljningspersonal. Utbildningen tar ca 2-6 timmar beroende på graden av erfarenhet, komplexiteten av beläggningen och syftet med utbildningen. Vi kan ta emot 6-10 personer per tillfälle, men vi kan även mer än gärna ordna motsvarande utbildning i kundens lokaler. Vi har dessutom möjlighet att tillhandahålla en testmålning i ett spraybås eller utomhus. Låt oss veta vad ert mål är så kan vi förbereda ett utbildningsseminarium som överensstämmer med era behov.

Leverans

Vi erbjuder leveransmöjligheter utgående från era specifika preferenser; avhämtning från vår fabrik, leverans till er närmaste avhämtningsplats, leverans direkt till arbetsplatsen, Ex-Works, FOB, DAP m.m. Låt oss veta vilket transportalternativ är lämpligast för er.

Nyansering

Våra topplack och täckfärger nyanseras vanligtvis i våra egna PP-färger, RAL Classic, RAL Design och NCS-färger. Därutöver kan vi även skapa en specifik kulör som inte tillhör ett standard kulörsystem. Kontakta oss gärna utifall att ni skulle ha några funderingar.

Teknisk support

Målar du på ett nytt eller okänt material? Vill du ommåla en yta som redan är målad med en okänd färg och vet inte hur du ska fortsätta? Inga problem, vi hjälper dig att överkomma utmaningarna. Hitta svar på dina frågor på vår FAQ (klicka här) med vanligt förekommande frågor eller kontakta vår tekniska support här.

Inspektioner

Behöver ni en ytbehandlingsinspektion av en tredje part? Med hjälp av vårt omfattande kontaktnätverk kan vi hjälpa er med anordningen av en ytbehandlingsinspektion uträttad av en Frosio-inspektör (nivå III).

Kundspecifika tjänster

Ifall ni har ett behov av att få tillgång till målarfärgen utan dröjsmål, så kan vi ordna med en skräddarsydd lösning. Vi har även möjligheten att erbjuda återvinningstjänster för både överloppsfärg samt avfall. Ta gärna kontakt med oss så kan vi hitta en lämplig lösning för era specifika behov.