Industrier

De flesta av våra färger är två-komponent polyuretanprodukter. Polyuretanfärger rekommenderas speciellt för beläggning av ytor utsatta för slitage och för ytor som kräver utmärkt kemisk resistans.

Baserat på den över fyrtioåriga branscherfarenhet av medgrundaren Petri Porras så har vi utvecklat en mängd olika produkter (PORADUR) skräddarsydda för olika ytbeläggningar. Våra färger används i diverse olika industrier och erbjuder användaren ett högklassigt slutresultat oavsett underlag. Lämpar sig utmärkt för bl.a. aluminium, järn, hårdplast, glasfiber samt galvaniserade ytor.

Olika industrier fordrar olika applikationslösningar på grund av varierande omständigheter och därför har vi utvecklat specifika lösningar för följande områden.

För varje område erbjuder vi grund- och täckfärger, enkelskiktsfärg, klarlack, härdare, förtunningsmedel, spackel och tilläggstjänster. För ytterligare information om dessa produkter.

För industriellt bruk erbjuder vi målningssystem baserade på traditionella grund- och täckfärger samt mer tidsbesparande enkelskiktssystem. Valet av målningssystem beror i stor utsträckning på hurdana resistenskrav som ställs på färgskiktet (UV-resistens, mekanisk hållbarhet, kemisk resistens, korrosionsskydd eller långsiktigt visuellt tilltalande utseende). Självklart beror valet även på en rad övriga omständigheter: dina lokaler, var du målar (inom- eller utomhus), om du målar nya ytor eller ommålar äldre ytor etc. Färgen är endast en liten bit av det stora pusslet.

Industrifärg

Vårt industriella målningssystem (PORADUR) är speciellt tillämplig för målning direkt på byggarbetsplatsen. Eftersom vår två-komponentfärg torkar snabbt och kan appliceras med vått-i-vått-metoden förkortas beläggningsprocessen anmärkningsvärt. Det finns inte heller något behov av extra uppvärmning under torkningen.

Vår härdare och vårt förtunningsmedel är universellt tillämpbara och kan användas tillsammans med alla våra produkter. Detta för att göra det så enkelt som möjligt för målaren och minimera risken för misstag. Därutöver möjliggör våra produkter en betydlig förlängning av säsongen för utomhusmålning, då vår färg torkar mellan frysning och 60°C i en luftfuktighet från 20 upp till 90 %.

Vårt kulörsystem inkluderar RAL Classic & Design färger, NCS- samt våra egna PP-färgserie. Ifall er kulör inte finns i dessa kulörsystem hjälper vi er att hitta rätt kulör med hjälp av vår nyanseringstjänst.

För att uppnå en så effektiv målningsprocess som möjligt bör du ta i beaktan tid, kostnader och kvalitet sammantaget när du väljer det lämpligaste målningssystemet för dig. Vi hjälper dig mer än gärna att hitta rätt! För att kontakta oss klicka här.

Klicka här för mer information om våra produkter.

Billack

PoraColors billack består av olika grundfärger, slipfärger, rostskydd och klarlack. Vi erbjuder ett brett urval av standardkulörer, meden specialkulörer alltid kan framställas vid behov.

Våra färger är speciellt lämpade för reparationsarbeten då dem har en god vidhäftning på olika material, är lätta att applicera och förblir väderresistenta i många år framöver.

Klicka här för mer information om våra produkter.

 

Båtfärg

Båtfärger fordrar extra spänstighet för att klara av en av de tuffaste miljöer när det kommer till temperatur, is, havsvatten och korrosion.

I synnerlighet för denna applikation utvecklade vi en två-komponent polyuretanfärg som lämpar sig utmärkt för målning av fartyg och båtar. Denna färg uppfyller de allra strängaste krav som kan ställas på en båtfärg.

Färgen torkar snabbt även i lägre temperaturer, vilket möjliggör ytbehandling på vintern. Tack vare den höga torrsubstanshalten (> 70%) är färgen dessutom en miljövänlig lösning.

Båtfärgerna finns tillgängliga i både RAL- och CPS-färger, men andra färger kan framställas på begäran. Framställs i matt, halvblank och blank.

Klicka här för mer information om våra produkter.

För segelbåtar och andra fritidsbåtar rekommenderar vi vår två-komponent polyuretanfärg. Färgen har utmärkt vidhäftningsförmåga och är permanent elastisk. Dessutom torkar den snabbt även i lägre temperaturer, vilket möjliggör underhåll och ytbehandling även under lågsäsongen.

Tack vare produktens höga torrsubstanshalt är färgen användarvänlig och minimerar inverkan på miljön. Färgen lämpar sig för gelskikt, aluminium, stål och glasfiberytor. Ytbehandlingen kan utföras både på undervattensdelar och på delar ovanför vattnet.

Våra båtfärger finns tillgängliga i matt, halvblankt och blankt framställande och de finns tillgängliga i både RAL- och CPS-färger. Även andra färger kan framställas på begäran.

Klicka här  för att hitta mer information om våra 2K polyuretanprodukter.

Ifall du skulle föredra att behålla båtens träkonstruktion synlig erbjuder vi även högglansiga klarlack. Dessa har en hög torrsubstanshalt och utmärkt väderresistans. Färgen behåller sitt utseende (gulnar inte), förblir elastisk och förser ytan med god kemisk resistens. Vi rekommenderar att man på undervattendelarna använder sig av vårt klarlack som ett alternativ till antifouling-färgerna. Den jämna, släta och fasta ytan förhindrar nämligen organiskt material från att sätta sig och underlättar rengöringen.

Klicka här för mer information om våra produkter.

Byggsektor

Våra färger för byggsektorn har ett mycket brett användningsområde, men det vanligaste användningsområdet är ytbeläggning av tak (plåttak & tegeltak), kakel och golv.

Takfärg

Bland vårt breda utbud är takfärgerna våra absolut bästsäljande produkter. Detta tack vare att dem är väldigt hållbara samt enkla och snabba att applicera. Professionella målare uppskattar den snabba torkningsprocessen medan husägarna värdesätter det fina och hållbara slutresultatet som eliminerar bekymmer för flera år framöver. Våra takfärger lämpar sig för olika typer av plåt och tegel. Vi på PoraColors har alltid en lösning för dig, oberoende hurudant tak du har. Eftersom ytbeläggningarna ofta är objektspecifika och vi har ett antal olika takfärger, så rekommenderar vi att konsultera oss för bästa möjliga resultat.

Klicka här för mer information om våra produkter.

Golvfärg

Våra golvfärger förser ytor med ett långsiktigt skydd och får vilket betonggolv eller vilka väggytor som helst att se bra ut. Kan appliceras lika väl på nya, omålade betongytor som på äldre. Färgen har en god vidhäftning, hög kemisk och mekanisk resistens. Typiska målningsobjekt inom industrisektorn är golv i produktionshallar, parkeringsgarage samt varuhus. Färgen har utan problem använts för beläggning av ytor i kylrum då den torkar även i lägre temperaturer.

Klicka här för mer information om våra produkter.

 

Kakelfärg

Vårt allra nyaste tillskott är vår kakelfärg som erbjuder dig värde för dina pengar! Istället för att avlägsna utdaterade kakel kan du nu ge dem ett nytt och uppdaterat utseende med vår kakelfärg. Med vår kakelfärg kan du ändra utseendet på ett badrum, kök eller bastu för endast en bråkdel av kostnaden för en renovering. Vår kakelfärg har framgångsrikt använts för flera hotellrenoveringar där budgeten varit begränsad.

Klicka här för mer information om våra produkter.